Verhuurder van reuzenschermen: “Door EK voetbal gaan we er eindelijk weer verhuren, maar vragen slechts helft van de prijs”

Na de beslissing van het overlegcomité dat er op grote schermen naar de Rode Duivels kan worden gekeken, hebben verhuurbedrijven al veel aanvragen gekregen. Omdat de organisatoren nog altijd veel beperkingen zullen hebben, vraagt het bedrijf Quanta Costa uit Roeselare nog steeds maar de helft van de huurprijs.

Steden en gemeenten kunnen in juni grote schermen plaatsen, zodat fans de wedstrijden van het EK voetbal samen kunnen volgen. Dat werd gisteren beslist op het overlegcomité. Verhuurder van grote LED-schermen Quanta Costa uit Roeselare had al enkele aanvragen voor de beslissing werd genomen. “Nu zijn de klanten ook minder bang om ze effectief te bestellen”, zegt Sven Genicot. “Om de grote drukte in juni te vermijden, hadden we ons voorbereid. We waren al een tijdje bezig met het opbellen van onze klanten. Als het niet kon doorgaan, kregen ze de garantie dat het kosteloos geannuleerd kon worden.   

Coronakorting

Het bedrijf verhuurt 12 van die reuzenschermen. “Wij zijn er klaar voor. Er zijn nog maar enkele schermen vrij.  We hopen echt dat we kunnen genieten van de prestaties van onze Rode Duivels. Ikzelf kijk daar ook enorm naar uit. Omdat organisatoren nog altijd maar een beperkt aantal mensen kunnen ontvangen, vragen wij maar de helft van de huurprijs in vergelijking met andere jaren”, besluit Genicot.

Meest gelezen