Luk De Wilde

Sint-Niklaas versterkt politiekorps met hond: “Vanaf nu geldt hier de wet van Murphy"

Stad Sint-Niklaas heeft nu ook een eigen politiehond in het korps. Tot nu toe deed de politie altijd een beroep op honden uit andere zones maar de stad wil nu een eigen hondenteam opstarten om overlast beter aan te pakken. Murphy is de allereerste hond van de nieuwe brigade. 

In Sint-Niklaas zullen inwoners de politie nu ook af en toe opmerken met hond Murphy. Het is de nieuwste werknemer van het korps en het allereerste lid van een hondenbrigade die de stad verder wil uitbouwen. Sint-Niklaas moest lange tijd een beroep doen op honden van andere politiezones maar gaat nu, als één van de laatste centrumsteden, ook zelf een hondenbrigade oprichten. 

"De wet van Murphy"

Murphy moet in de eerste plaats overlast helpen aan te pakken. Politieagenten merken immers dat patrouilleren met een hond indruk maakt. Er zou minder sprake zijn van agressiviteit en politieacties zouden ook opvallend vlotter verlopen. Sint-Niklaas hoopt met Murphy mee de rust te bewaren op drukke plaatsen en tijdens evenementen.  Vanaf nu geldt in Sint-Niklaas dus ook een beetje de wet van Murphy.

kasto80

Meest gelezen