Suikerrock werkt aan alternatief evenement met 2.000 tot 3.000 bezoekers

Het Tiense festival Suikerrock werkt aan een alternatief evenement met dagelijks 2.000 tot 3.000 bezoekers, zo meldt organisator Walter Kestens. Eind april liet de organisatie al weten dat ze de editie van deze zomer uitstelt naar 2022, maar dat er wel een alternatief scenario bij elkaar wordt geknutseld.

Het Overlegcomité heeft dinsdag enkele belangrijke beslissingen genomen voor de evenementensector: zo mogen er vanaf juli binnen opnieuw evenementen plaatsvinden met een maximum van 2.000 bezoekers. Als het evenement buiten plaatsvindt, mag het aantal stijgen tot 2.500. Vanaf 30 juli mogen er binnen 3.000 bezoekers samenkomen, buiten mag het zelfs gaan tot 5.000. Dat alles als de cijfers gunstig evolueren.

We zijn blij met het perspectief, maar voor Suikerrock kwam dit net te laat
Organisator Suikerrock Walter Kestens

"We zijn erg blij dat er perspectief is geboden voor onze sector”, vertelt organisator van Suikerrock Walter Kestens. “Ook voor de festivals in augustus die nu op volle kracht kunnen draaien, ben ik oprecht gelukkig, al komen de versoepelingen voor Suikerrock jammer genoeg net te laat. De afgelopen weken hebben we gewerkt aan vier verschillende scenario's. Nu er duidelijkheid is over de spelregels van juli en augustus kunnen we ons alternatief organiseren. Dat zal een waardig alternatief zijn, gebaseerd op een dagelijks aantal bezoekers van zo'n 2.000 à 3.000 bezoekers."

Volgende week zou er meer duidelijkheid komen hoe dat alternatief er dan concreet zal uitzien. Het zal wel plaatsvinden tijdens het wisselweekend van eind juli en begin augustus, de exacte data zijn nog niet bekend, maar het gaat wel om meerdere dagen. "We moeten nu onze tijd gebruiken om snel te schakelen en snel dingen rond te krijgen. We zijn volop in gesprek met artiesten. Maar het is ons plan om volgende week ons plan uit de doeken te doen", aldus Walter Kestens. 

Locatie

Suikerrock krijgt dus een alternatief, maar ook een alternatieve locatie. Normaal vindt het festival plaats op de Grote Markt van Tienen, maar die wordt momenteel heraangelegd. "Ook daar hebben we een paar leuke ideeën voor alternatieve locaties. Die zullen we ook volgende week aankondigen", besluit Kestens. 

Meest gelezen