BELGA/GERON

Zanger Christoff ziet lichtpuntje na aangekondigde versoepelingen: "In augustus kunnen we weer volle gas geven"

Een dag na de aangekondigde versoepelingen hebben heel wat artiesten boekingsaanvragen gekregen. Vanaf 9 juni, kunnen we weer naar festivals of optredens gaan en dat biedt ook meer toekomstperspectief voor de artiesten. "We durven nog niet te veel aan te nemen, in geval we weer alles moeten verplaatsen", reageert zanger Christoff voorzichtig optimistisch in het “Laat Journaal”.

Sinds de maatregelen versoepeld zijn, staan de telefoons bij managers en boekingskantoren roodgloeiend. Vooral organisatoren van evenementen in augustus zijn enthousiast, want half augustus mogen we zelfs met 5.000 mensen op een festivalterrein staan. Dat kan zelfs meer zijn bij uitzonderingen, zoals Pukkelpop dat graag wil. Maar ook kleine festivals krijgen nu meer toekomstperspectief. Hans Verbeke, persverantwoordelijke van Buikrock, reageert heel tevreden. "Iedereen heeft hier zo lang op gewacht. Dit moet gewoon gebeuren."

Een festival organiseren betekent ook artiesten boeken en Buikrock wil daarmee kunnen uitpakken. "De jongste dagen zijn heel intensief geweest, en zo komen er nog", zegt Verbeke. "We moeten artiesten contacteren, hercontacteren, contracten maken. We hadden al een hele mooie line-up, maar daar moeten nog wat namen bijkomen om ons festival nog aantrekkelijker te maken." Op de line-up van Buikrock staan nu al Niels Destadsbader, Bart Peeters, De Kreuners, Willy Sommers en ook Christoff.

Hoe heeft Christoff de coronaperiode meegemaakt? Bekijk het in dit fragment en lees daarna verder:

Videospeler inladen...

Geen verloren tijd

De coronaperiode was voor Christoff zeker geen verloren tijd. "Ik heb geprobeerd om er creatief mee om te gaan, we hebben plannen gesmeed, er zijn nieuwe nummers gekomen, mijn laatste single lag ook al een jaar klaar, dus we hebben niet stil gezeten." Daarnaast heeft deze periode er ook voor gezorgd dat ze veel konden nadenken over hoe ze dit kunnen aanpakken.

We zijn de laatste sector die terug in gang mag schieten.

Christoff

Christoff blijft voorzichtig optimistisch met de aangekondigde versoepelingen en ziet een klein lichtpuntje aan het einde van de tunnel. "We zijn de laatste sector die terug in gang mag schieten, na 14 maanden te hebben stil gelegen, dus we zijn ongeloofelijk blij." Heel veel boekingen zitten er wel niet in. "Er zijn al een aantal concerten bevestigd, zoals Buikrock, maar we durven ook niet te veel aan te nemen, in geval we weer alles moeten verplaatsen." De pijlen zijn dus gericht op augustus. "In juli zijn we nog voorzichtig, maar in augustus gaan we volle gas geven."

Hoe kijkt zanger Christoff naar zijn eerste live optredens? Bekijk zijn antwoord in dit fragment:

Videospeler inladen...

Meest gelezen