Belga

Tervuren wil EK-dorp in juni uitbreiden: "Als het kan maken we plaats voor 400 mensen in plaats van 200"

De gemeente Tervuren onderzoekt of er meer mensen de EK-wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm kunnen bekijken dan eerst gepland. Het Overlegcomité besliste gisteren dat er vanaf 9 juni evenementen in openlucht mogelijk zijn voor maximaal 400 mensen. "Normaal gezien was ons EK-dorp berekend op 200 mensen, maar nu er extra mogelijkheden zijn gaan we proberen om dat uit te breiden", aldus schepen voor Cultuur Christine Tinlot (Groen).

Eind februari was Tervuren één van de enige gemeenten die al lieten weten een groot scherm te zullen plaatsen waarop mensen de voetbalwedstrijden van de Rode Duivels tijdens het Europees Kampioenschap kunnen volgen. "We kregen toen al positieve signalen. Onder andere viroloog Marc Van Ranst steunde ons initiatief", aldus Tinlot. Het Overlegcomité bevestigde gisteren de mogelijkheid voor buitenevenementen. Meer zelfs: dat zou vanaf 9 juni kunnen met 400 mensen. "Ik heb nog geen tijd gehad om te overleggen met onze diensten, maar we gaan zeker proberen om ons EK-dorp uit te breiden."

Koninklijke moestuinen

Het groot scherm komt vanaf 11 juni, de start van het Europees Kampioenschap voetbal, in de koninklijke moestuinen. "Er zal ook iets om te drinken en te eten voorzien worden. We gaan de voorwaarden nog in detail bekijken. Als het mag zetten we ook geen tafels en stoelen meer, zoals we eerst van plan waren", besluit de schepen.

Meest gelezen