De ouders van Loïc, Ellen De Coster en Johan Kater

Uilenbank voor Loïc moet iedereen troost bieden bij kinderperk op begraafplaats in Kalmthout

Bij het nieuw ingerichte kinderperk op de begraafplaats in Kalmthout is ook een "uilenbank" onthuld. Die kwam er op vraag van de grootouders van Loïc, een jongetje dat een jaar geleden onverwacht stierf toen het 11 maanden was. De bank is voor de familie een manier om dat verlies te verwerken. Daarnaast moet de uil ook troost bieden aan alle bezoekers van de begraafplaats. 

Een jaar geleden stierf Loïc, amper 11 maanden oud, compleet onverwacht aan een infectie met de meningokokkenbacterie. "De grond zakte weg onder onze voeten", zegt Patricia, de grootmoeder van Loïc. "Twee dagen voor hij stierf, was hij nog bij ons aan het spelen. We vierden toen ons 30-jarig huwelijksjubileum."

Nu werd ter nagedachtenis van hem op de begraafplaats van Kalmthout een houten bank onthuld met een beeld van een uil. Die legt troostend zijn vleugels over bezoekers die er komen zitten. "We wisten dat ze hier nog een bank gingen zetten", zegt Patricia. "Daarom hebben mijn man en ik het initiatief genomen om eens bij de burgemeester te horen wat er mogelijk was." De bank is van de hand van houtbewerker, Sander Boom.

Nieuwe inrichting

De gemeente heeft het kinderperk op de begraafplaats helemaal opnieuw ingericht met onder meer een boom op de foetusweide en een grote paddenstoel voor de asurnen. "Maar we zochten inderdaad nog een passende bank", zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). "En toen kwamen de grootouders op de proppen met deze bank. Hiermee willen ze het verdriet van hun dochter en schoonzoon en dat van andere ouders een beetje verzachten."

Een uil doet de grootouders denken aan hun kleinzoon. Er stond er één op zijn geboortekaartje, hij had er één aan de muur van zijn kamer en ook verschillende speeltjes in de vorm van een uil. 

Meest gelezen