Afkoelingsperiode voor schoolgaande kinderen in Asse door stijging coronacijfers

De coronacijfers zijn in Asse weer gestegen. De gemeente is momenteel de sterkste stijger van Vlaams-Brabant bij schoolgaande kinderen. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om een tijdelijke afkoelingsperiode in te voeren voor deze groep. 

De coronacijfers zijn de jongste weken sterk gestegen in de Vlaams-Brabantse gemeente Asse. Vooral de groep van de schoolgaande kinderen is sterk getroffen.  Bij deze groep is Asse zelfs de sterkste stijger in Vlaams-Brabant. Daarom dringen maatregelen zich op. "De jongste weken waren we al genoodzaakt om drie scholen te sluiten", zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).  "Intussen hebben we begin deze week daar een tweede testing uitgevoerd en de studenten zullen in die drie scholen vanaf volgende maandag terug de lessen kunnen bijwonen", zegt de burgemeester nog. 

Naschoolse activiteiten opgeschort

"Voor de naschoolse activiteiten komt er wel een afkoelingsperiode voor de periode van 13 tot en met 24 mei. We spreken dan over activiteiten in clubverband zoals sportclubs, dansclubs en jeugdbewegingen. Voorts zullen we het toezicht verscherpen op de niet-georganiseerde activiteiten op plaatsen die ons gesignaleerd zijn", voegt de burgemeester er nog aan toe.  Op die manier hopen we onze scholen te kunnen openhouden en besmettingen over scholen en klassen heen te vermijden. 

Meest gelezen