Beweging.net in Limburg viert Rerum Novarum met wandel- en fietstochten

Vandaag viert de christelijke werknemersbeweging Beweging.net Rerum Novarum, met wandel- en fietstochten. Want de organisatie bestaat 100 jaar en dat moet coronaproof gevierd worden.

Beweging.net (het vroegere ACW) bestaat 100 jaar. De jaarlijkse viering van Rerum Novarum krijgt zo een extra feestelijk tintje. "Al een eeuw lang komen we op voor iedereen die het moeilijk heeft in de samenleving", zegt Rik Bloemen, voorzitter in Limburg. Om het coronaproof te kunnen vieren zijn er wandel- en fietstochten op poten gezet. "Op die tochten kom je voorbij belangrijke plaatsen voor onze beweging. In Genk bijvoorbeeld langs Alternatief vzw, die voor sociale tewerkstelling zorgt. En in Hasselt bijvoorbeeld Huis Vanstraelen waar de beweging in al zijn aspecten gegroeid is." Je kan de route online vinden, en je krijgt er ook een woordje uitleg bij. Ze blijven tot eind juni beschikbaar. 

Boodschap

In de jaarlijkse boodschap ligt de klemtoon op 1 Limburg, als referentieregio. "Met Red Limburg, met 70 organisaties en duizenden burgers, zijn we vragende partij om Limburg te behouden als 1 referentieregio en ons niet op te delen in 3 regio's die van bovenuit opgelegd worden", volgens Bloemen. En er is ook grote aandacht voor de projecten rond welzijn in SALKturbo, dat Limburg vooruit moet helpen. "We stellen nu vast dat hoogstwaarschijnlijk de grootste economische projecten gerealiseerd zullen worden", zegt Bloemen. "Maar er zijn ook tientallen projecten rond onderwijs, welzijn en samenleven. Wij willen die clusteren."

Bekijk hieronder een reportage over Rerum Novarum, uit "Het Journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen