Nachtelijke explosie in flatgebouw in Van Immerseelstraat in Antwerpen: geen granaat, wel zwaar vuurwerk

Rond 2 uur vannacht is er een explosie geweest in een appartementsgebouw in de Van Immerseelstraat in Antwerpen. De dubbele deur van de inkomhal aan de straatkant raakte beschadigd. De politie sluit een granaat uit en zegt dat de knal veroorzaakt werd door zwaar vuurwerk. Niemand is gewond geraakt. 

De Van Immerseelstraat ligt vlakbij het Centraal Station. Het gerechtelijk lab en de explosievenopruimingsdienst DOVO kwamen vannacht ter plaatse voor onderzoek. 

Op het gelijkvloers van het gebouw is een elektronicawinkel. Het is nog onduidelijk of er een specifiek doelwit werd geviseerd of dat het om vandalisme ging of iets anders. Dat wordt nog onderzocht. De politie spoort ook de dader of daders nog op. 

Meest gelezen