Een Israëlische luchtaanval op Beit Lahia in het noorden van de Gazastrook.
AFP or licensors

Toch geen Israëlische grondtroepen  in Gazastrook: "Communicatiefoutje", zegt het leger

Israëlische soldaten zouden toch niet in de Gazastrook binnengedrongen zijn. Kort na elf uur gisteravond had het Israëlisch leger dat bericht nochtans zelf verspreid. Maar dat bericht werd ondertussen rechtgezet. "Een interne communicatiefout", laat het Israëlische leger weten. 

"De Israëlische luchtmacht en de grondtroepen voeren momenteel aanvallen uit in de Gazastrook", meldde het Israëlische leger gisteravond laat op Twitter. Een woordvoerder van het leger bevestigde het bericht dat Israëlische soldaten de Palestijnse enclave hebben betreden.

Bekijk hier beelden van zware bombardementen van vannacht die te zien zijn vanuit Gaza Stad (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Maar enkele uren later liet het persagentschap AFP weten dat het Israëlische leger ontkent dat ze de Gazastrook binnengedrongen zijn. Het zou om een "intern communicatieprobleem" gaan. De bewuste tweet staat nog wel steeds op het Twitteraccount van het leger.  

Sinds maandag lopen de spanningen hoog op in Israël en de Palestijnse gebieden. Vanop de Gazastrook zijn al honderden raketten naar Israël afgevuurd, terwijl het Israëlische leger luchtaanvallen uitvoerde op de Gazastrook. Daarbij vielen al tientallen doden en honderden gewonden.

Rudi Vranckx sprak eerder vandaag zijn vrees uit voor een nieuwe oorlog in Gaza. "Als het tot een oorlog komt, dan gaat dat een enorme  kostprijs met zich meebrengen. De vorige Gaza-oorlog in 2014 heeft zeven weken aangesleept. Het Israëlische leger heeft toen een moeizame operatie uitgevoerd om de raketfabrieken en de bunkers van Hamas te ontmantelen. Er zijn toen meer dan 2.000 Palestijnse slachtoffers gevallen. Aan Israëlische kant zijn er 73 mensen gesneuveld. Dat is de waanzin."

Het ministerie van Volksgezondheid in de Gazastrook zegt dat er bij het huidige conflict al 109 Palestijnen omgekomen zijn. Daar zijn 28 kinderen en 15 vrouwen bij. Er vielen aan Palestijnse kant 621 gewonden.

Meest gelezen