Medeoprichter van de band 2 Belgen Herman Celis is overleden

De drummer Herman Celis is op 67-jarige leeftijd overleden in Antwerpen. Celis is bekend van de newwaveband 2 Belgen, die in de jaren 80 enkele hits scoorde met de nummers "Lena" en "Operation coup de poing". Midden de jaren tachtig verliet Celis de band.

De drummer Herman Celis (67) is vier jaar na het overlijden van 2 Belgen-zanger Rembert De Smet overleden. Het duo schreef begin de jaren 80 het nummer "Lena". 

"Lena" is vandaag nog steeds een vaste waarde in de lijsten "De 100 van eigen kweek" van Studio Brussel en "1.000 klassiekers" van Radio 2. Celis werkte mee aan de eerste twee albums van 2 Belgen: "2 Belgen" en "Soulsmasking". Daarna verliet hij de band.

Vier jaar geleden stierf Rembert De Smet op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Meest gelezen