Nieuwe fietsroute moet sportieve wielertoeristen in Dijleland bekoren

De provincie Vlaams-Brabant breidt haar aanbod voor sportieve wielertoeristen uit. Vandaag lanceert de provincie een nieuwe fietsroute: de Dijleland gravelroute, voor mensen die graag fietsen op onverharde wegen. 

Toerisme Vlaams-Brabant had al een gravelroute in het Hageland, maar vandaag wordt een nieuwe route ingefietst langs de onverharde wegen van het Dijleland, onder meer door Overijse, Bertem en Oud-Heverlee. De route vertrekt aan het Zoet Water in Oud-Heverlee en is 100 kilometer lang. Wie de uitdaging aangaat is makkelijk vijf uur onderweg en komt enkele stevige hellingen tegen. 

Gravelrijders

De provincie mikt met de route vooral op mountainbikers en gravelrijders. Het is al de tweede gravelroute die de provincie heeft uitgestippeld. De eerste route vertrekt in het Sven Nys Cycling Center in Baal en passeert langs heel wat Hagelandse bezienswaardigheden. Later dit jaar komt er ook nog een gravelroute bij in de regio Halle-Vilvoorde. 

WK wielrennen

Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar resoluut de kaart van de fiets. En dat is niet verwonderlijk want in september vindt in en rond Leuven het WK wielrennen plaats.  "We zijn heel blij dat we onze toeristische trekpleisters door het WK nog beter in beeld zullen kunnen brengen. We zullen daarom de fiets centraal zetten het hele jaar en duidelijk maken dat Vlaams-Brabant een echte fietsprovincie is. En dat is meteen ook een goede zaak voor de relance van de horeca en het verblijfstoerisme."

Wie de nieuwe route wil uitproberen, kan meer informatie en ook een digitale routebeschrijving (GPX-bestand) vinden op de website van Toerisme Vlaams-Brabant

Meest gelezen