Patro Eisden weer in lokale handen: "De eerste stap is gezet"

Patro Eisden neemt afscheid van het huidige bestuur en komt weer in Belgische handen. Trainer Stijn Stijnen, kapitein Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen nemen de club voorlopig over. "Met deze tussenoplossing houden we de club boven water", klinkt het bij trainer Stijnen. 

Patro Eisden Maasmechelen is tijdelijk in handen van trainer Stijn Stijnen, speler Wouter Corstjens en boekhouder Rik Vliegen. De Britse voorzitter Derrick Devonport, die Salar Azimi opvolgde, kon geen kapitaal leveren. "Dat verhaal is fout afgelopen. De budgetten kwamen niet toe en dan hebben we besloten dat het beter was om op te treden", zegt Stijnen. 

De drie nemen nu dus tijdelijk het bestuur in handen om de club te redden. "We hebben onze verantwoordelijkheid genomen", zegt Stijnen. "Belangrijk om te benadrukken, is dat wij nul ambitie hebben om op bestuurlijk vlak deze club te blijven leiden. Er was nu een tussenoplossing nodig om de club boven water te houden. We zijn de voorbije maanden op pad gegaan om dat te realiseren en we zijn heel tevreden dat de eerste stap is gezet."

Positief advies

Patro heeft ondertussen ook positief licentieadvies gekregen. Het kreeg vorige maand geen licentie door openstaande schulden en administratieve tekortkomingen. "Het eerste luik hebben we kunnen oplossen en dat was een stevig luik. We moeten nu nog het commercieel gedeelte oplossen dus er is nog veel werk voor de boeg. Maar als je een positief advies krijgt van de licentiemanager, zijn er toch al heel wat zaken opgelost."

De club is een samenwerking gestart met Wyckerveste van zakenman Hessel Meijer. "Het is een ontwikkelingsbedrijf dat onderneemt op vlak van dagrecreatie en dat past goed in ons plaatje", zegt Stijnen. Wyckerveste zou graag de stadionsite ontwikkelen.

Jeugd blijft het belangrijkste voor de club. We hebben de intentie om onmiddellijk te verhuizen en willen het beschikbare geld dat al jaren klaar ligt voor een accommodatie, gebruiken. Dat zal in de eerste fase onmiddellijk gebeuren", aldus Stijnen. "We zullen die vraag ook aan de gemeente stellen om het echt in gang te zetten. Eens Patro hier één geheel is op de site, zal het jeugdverhaal ook alleen maar gaan groeien."

Meest gelezen