BEKIJK - Wat moet je doen als je een onlinevergadering vroegtijdig wil verlaten?

Veinzen dat je internetverbinding hapert of dat de batterij van je laptop leeg is of jezelf in beeld bevriezen: het zijn enkele beproefde tactieken om uit alweer een onlinevergadering te ontsnappen. Het Poëziecentrum biedt nu ook een poëtisch excuus aan.

Hoe kan je een onlinevergadering elegant (of juist niet) verlaten? Die kwestie heeft het Poëziecentrum voorgelegd aan dichter Edward van de Vendel met de vraag een antwoord te bedenken. Het resultaat is een poëtisch excuus dat een parallel trekt met het monster van Loch Ness. Acteur Robby Cleiren (bekend van onder meer "Fair trade", "Black-out" en "Cordon") brengt het meesterlijk ten berde in onderstaande video:

Lees hier het volledige gedicht:

Dag allemaal, 
kennen jullie het verhaal
van Loch Ness? Van het beest
dat het Schotse water
lijkt te hebben verlaten,
maar ooit heus 
aanwezig is geweest?
Wel –
dat meer is deze sessie.
En vanaf nu
ben ik Nessie.

Edward van de Vendel

Meest gelezen