Voorbijgangers wekken bewoner van brandend huis in Heist-op-den-Berg: "We willen heel graag weten wie ze waren"

Twee voorbijgangers merkten vanmorgen brand op aan een woning in Heist-op-den-Berg. Door op een rolluik te kloppen, hebben ze de bewoner gewekt. Die werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk is er brand ontstaan in de keuken. De woning is voorlopig onbewoonbaar. De familie van het slachtoffer is de voorbijgangers heel dankbaar en hoopt nog te weten te komen wie ze waren.

Rond 8.20 uur merkten twee voorbijgangers dat een woning aan de Wiekevorstsesteenweg in brand stond. Ze gingen daarom kloppen op een rolluik en konden een bewoner wekken. "We zijn heel dankbaar dat ze hem wakker hebben gemaakt", vertelt Naomi Laureys, de stiefdochter van de bewoner. "We zouden graag te weten komen wie die mensen waren, want zonder hen was hij waarschijnlijk niet wakker geworden."

De bewoner werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. "Dat is om te controleren of hij niet te veel rook heeft ingeademd, maar ik denk wel dat hij in orde is."

We zijn hen heel dankbaar. Zonder hen was hij waarschijnlijk niet wakker geworden

Naomi Laureys, stiefdochter van de bewoner

Vermoedelijk is de brand ontstaan in de keuken. De oorzaak is nog niet bekend, maar een misdrijf wordt uitgesloten. De woning is onbewoonbaar, want de hele achterzijde is uitgebrand. "Mijn stiefvader kan voorlopig bij mij verblijven, maar voor de hondjes gaan we nog een opvang moeten zoeken. We zijn de brandweer bijzonder dankbaar."

De straat werd  een tijd volledig afgesloten voor het blussen. 

Meest gelezen