Radio 2

Vrachtwagen met varkens kantelt op Antwerpse Ring: Craeybeckxtunnel richting Brussel versperd

Rond 17.00 uur is een vrachtwagen met 200 varkens gekanteld op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de E19 richting Brussel. De bestuurder van de vrachtwagen raakte daarbij lichtgewond. Vijf varkens ontsnapten uit de gekantelde vrachtwagen, maar de situatie geraakte snel onder controle. De hulpdiensten bekijken nu hoe alle varkens kunnen worden overgeladen in een andere vrachtwagen. De Craeybeckxtunnel richting Brussel is volledig versperd en de hinder zal er nog een tijd duren. 

Het ongeval gebeurde in de bocht richting de Craeybeckxtunnel. De chauffeur van een vrachtwagen verloor de controle over het stuur, waardoor het voertuig kantelde. Van de twee inzittenden geraakte één persoon lichtgewond. Die persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Vijf varkens konden uit de gekantelde vrachtwagen ontsnappen, maar de politie kreeg de dieren snel onder controle. De varkens moeten nu één voor één voorzichtig overgezet worden op een andere vrachtwagen. De aansluiting met de E19 richting Brussel is hierdoor volledig versperd. De hinder kan er nog een tijd duren.

 

Bekijk hier beelden van het ongeval in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen