Radio 2

Coronapatiënt Hugo uit Dilsen-Stokkem mag na 140 dagen het ziekenhuis verlaten

Hugo Gonnissen uit Dilsen-Stokkem is op kerstavond in het ziekenhuis opgenomen met een coronabesmetting en mag na 140 dagen eindelijk weer naar huis. "Tien dagen in coma en acht weken op intensieve zorgen en thuis volgt nog een lange revalidatie", klinkt het.

Het is een onzekere periode geweest voor Maarten Gonnissen, de zoon van Hugo. Op kerstavond werd zijn vader in het ziekenhuis opgenomen met corona. Uiteindelijk moest Hugo er 140 dagen blijven: even in coma, iets langer op intensieve zorgen en nog veel langer revalideren. Vandaag mag hij naar huis maar door de schade aan zijn longen wacht hem ook daar nog een intense revalidatie.

"Een verpleegster vertelde dat mijn vader een van de ergste coronapatiënten was die ze al gezien had", vertelt Maarten. "We hebben echt schrik gehad dat hij het niet zou halen. Papa mocht ook nauwelijks bezoek ontvangen. Toen hij op de intensieve afdeling lag, mocht ik een keer per week een uurtje op bezoek. Daarna heeft zijn vriendin het van mij overgenomen. Ze mocht nu een keer per week en een keer in het weekend langskomen. De andere dagen probeerden we elkaar via WhatsApp te horen."

Ik blijf positief: het belangrijkste is dat ik nog leef
Hugo Gonnissen

"Ik heb zoveel respect voor de zorgverleners", zegt Maarten. Toen mijn vader te zwak was om via WhatsApp te communiceren hebben zij me altijd op de hoogte gehouden. De omstandigheden waarin ze nu moeten werken zijn echt niet eenvoudig. Ik kan alleen maar hopen dat mensen zich aan de regels blijven houden want corona is nog niet voorbij."

Ook Hugo zelf is opgelucht dat hij weer naar huis kan. "Op dit moment gaat het redelijk goed maar ik heb veel bange momenten meegemaakt", vertelt Hugo. "Van de periode dat ik in coma lag weet ik niets meer, dat zijn enkel angstige dromen. Maar ik blijf positief: het belangrijkste is dat ik nog leef."

Meest gelezen