2003 Getty Images

Van lanceerdatum tot trailer: meer details bekend van langverwachte "Friends"-reünie

Fans wereldwijd kunnen 27 mei in hun agenda aanstippen: dan verschijnt de reünie-aflevering van de populaire Amerikaanse sitcom "Friends" op het streamingplatform van HBO. Naast de acteurs, zullen ook verschillende beroemdheden aanschuiven om te praten over de serie die wereldwijd veel harten veroverde. Een minpunt: het is nog onduidelijk waar wij de speciale aflevering zullen kunnen bekijken. 

Enkele weken geleden kondigde HBO Max aan dat de langverwachte opnames van reünie-aflevering van "Friends" er officieel opzaten. De trailer die gisteren online verscheen verklapt dat Courteney Cox, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer nog een keer samen op het scherm zullen verschijnen op 27 mei. De aflevering krijgt de naam "The one where they get back together", naar analogie met alle andere episodes die steeds beginnen met "The one where". Matthew Perry, die Chandler Bing speelt, maakte op sociale media duidelijk dat ze er zin in hebben: "We zijn terug!"

Bekijk hier de trailer van de "Friends"-reünie die Matthew Perry deelde op Instagram, de tekst loopt daaronder verder: 

De acteurs zijn dan wel herenigd, ze zullen toch niet hun geliefde karakters vertolken. Lisa Kudrow, de actrice die Phoebe Buffay speelt, liet aan The Sunday Times weten dat ze in de aflevering vooral zouden terugblikken op hun ervaringen tijdens en na de opnames van "Friends". HBO maakte trouwens bekend dat niet alleen de acteurs van "de zes", maar ook acteurs van andere sleutelpersonages op de gastenlijst staan. Zo zullen de ouders van Ross en Monica, maar ook grompot Mr. Heckles, Gunther "Central Perk", Janice en Richard van de partij zijn. 

Bovendien is er nog een lange waslijst aan andere bekendheden uitgenodigd. Onder anderen Justin Bieber, David Beckam, Mindy Kaling en Lady Gaga zullen mee aanschuiven. Hun rol in de aflevering is nog onduidelijk. 

De fans kijken reikhalzend uit naar het weerzien van Phoebe, Monica, Ross, Chandler, Joey en Rachel. De reünie stond namelijk eerst gepland in maart 2020, maar door de coronacrisis werden de opnames telkens verlaat. 

Het is bevestigd dat de aflevering niet te zien zal zijn op Streamz, het platform dat veel programma's van HBO naar België haalt.  

Meest gelezen