Copyright 2018, Franklin Martinez, licensed via EyeEm Mobile GmbH

1,5 miljoen euro voor slimme verkeerslichten op Grote Ring in Hasselt

Op de Grote Ring in Hasselt zullen binnenkort digitale verkeerslichten geplaatst worden. De slimme verkeersregelaars moeten Hasselt beter bereikbaar maken. De Vlaamse Overheid trekt 1,5 miljoen euro uit voor het project.

De slimme verkeerslichten springen afhankelijk van hoeveel auto's er op het moment zijn op groen of rood. "Zo kunnen we een vlotte doorstroming op de Grote Ring garanderen", zegt burgemeester Steven Vandeput. "We zien de Ring als de grote verdeelschijf in en rond Hasselt. Door de nieuwe lichten moeten er dus minder auto's de Kleine Ring passeren."

De digitale verkeerslichten zorgen voor een goede doorstroming, meer veiligheid en een betere luchtkwaliteit

Steven Vandeput, burgemeester Hasselt

Voor de plaatsing van de lichten heeft de Vlaamse Overheid een budget van 1,5 miljoen euro uitgetrokken. "De nieuwe lichten zorgen niet alleen voor een goede doorstroming, maar ook voor meer veiligheid en een betere luchtkwaliteit. Er kan heel wat informatie uitgewisseld worden via de digitale lichten. Dat creëert talloze mogelijkheden. We kijken uit naar de realisatie van de lichten in Hasselt", zegt Vandeput. "We hopen daar volgend jaar al de eerste resultaten van te zien."

Meest gelezen