Jo met de Banjo promoot wandelvoetbal: "Ideaal om buiten te komen en te bewegen"

Voetbal Vlaanderen heeft zijn plannen bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen. Ze gaan meer inzetten op vrouwenvoetbal, G-sport, maar ook op wandelvoetbal. Dat is onder meer bedoeld voor wat oudere mensen. Eén van de uithangborden is Jo met de Banjo uit Herent, 74 ondertussen en dankzij Voetbal Vlaanderen is hij begonnen met wandelvoetbal.

Voetbal Vlaanderen wil zoveel mogelijk mensen aan het voetballen krijgen. Meer meisjes, meer mensen met een beperking, maar ook meer ouderen. Jo De Clercq uit Herent is zo iemand, je kent hem misschien beter als Jo met de Banjo, ooit één van de iconen van Radio 2, publieksopwarmer en DJ. Maar nu dus ook wandelvoetballer.

Dat er wel lacherig wordt gedaan om wandelvoetbal vind ik flauw, het zet ouderen aan om toch wat te bewegen en buiten te komen, het is ook echt plezant

Jo met de Banjo

Jo Declerq is pas op zijn 19de beginnen voetballen. "Ik speelde toen bij een caféploeg van de Cutter op de Vismarkt in Leuven. Ik heb me altijd wel verzorgd, zo ben ik eigenlijk een loper. Ik moet me soms inhouden bij wandelvoetbal. Maar ik heb niet de beste voetbaltechniek. Nu speel ik bij de OHL Old Stars elke dinsdag om 14 uur. We spelen soms tornooien, tot in Nederland. Het is echt een aanrader waardoor mensen die al lang niet meer voetballen toch weer kunnen scoren."

Jo met de Banjo

Meest gelezen