Limburgers fietsen voor Kom op tegen Kanker: "Tsjik Tsjak Vollenbak, want we blijven doorzetten"

De Limburgers Geert Roosen en Tom Naômé uit Heusden-Zolder doen vandaag en morgen mee aan de fietstocht voor Kom op tegen Kanker. Ze maken de erge ziekte van dichtbij mee, maar denken nooit aan opgeven. "Vandaar onze groepsnaam 'Tsjik Tsjak Vollenbak', want we blijven doorzetten", klinkt het bij Geert Roosen.

Deze week is de actie Kom op tegen Kanker Iedereen 1000 gestart. Een broodnodige actie want elk jaar zijn er jammer genoeg nog heel veel mensen die kanker krijgen. Het doel is om 2 miljoen euro te verzamelen voor kankeronderzoek en daarvoor werden 8 fietslussen van 125 km uitgestippeld doorheen heel Vlaanderen. Twee van de deelnemers zijn de Limburgers Geert Roosen en Tom Naômé uit Heusden-Zolder. "Ikzelf heb al enkele jaren een hersentumor en Tom zijn vrouw kreeg pas ook het verdict dat ze borstkanker heeft", vertelt Roosen. "Veel tranen van verdriet, maar we hebben de handen in elkaar geslagen om hieraan deel te nemen."

We blijven doorzetten en geven niet op

Ze werden beiden getroffen door de ziekte en kozen dan ook voor een bijzondere groepsnaam. "Tsjik Tsjak Vollenbak, want we blijven doorzetten en geven niet op", zegt Roosen.

Roosen zelf zal niet kunnen meefietsen, want tijdens het trainen kwam hij ten val. "Het gebeurde op 1 april en het is helaas geen grap. Ik heb het ligament in mijn pols gescheurd", vertelt Roosen. "Mijn beste vriend Tom zal dus fietsen samen met zijn vader. Ik ga wel mee voor de logistieke ondersteuning en enkele bemoedigende woorden. Zo kunnen ze ook bijtanken en kan ik hen belonen met een stukje chocolade."

Lus van de brandweer

Vandaag fietsen Naômé en zijn vader de Noord-Limburglus en morgen fietsen ze langs de acht brandweerkazernes van Zuidwest-Limburg. "Ik ben brandweerman en mijn werkgever heeft gezorgd voor mooie outfits om in te fietsen", vertelt Roosen. "Om hem te bedanken passeren we dus langs de verschillende brandweerposten."

Meest gelezen