Videospeler inladen...

BEKIJK - Met z'n allen naar de sauna  maar wat zijn de voorwaarden? "Anderhalve meter afstand, enkel dat weten we"

Privésauna's zijn al enkele maanden weer open, en op 9 juni mogen ook publieke sauna's weer opengaan. Maar het is nog niet bekend welke specifieke corona-eisen daaraan gesteld zullen worden. De sector overlegt daar volgende week over met minister van Middenstad David Clarinval (MR). 

De uitbaters zijn blij dat de grotere, publieke ruimtes weer in gebruik kunnen worden genomen. Zoals de eigenaar van deze publieke sauna in Melsbroek: "Dit is een zeer zware dobber. Onze financiële reserve is volledig weg."

Bekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Viroloog Johan Neyts raadt saunabezoekers aan om heel voorzichtig te blijven:

Videospeler inladen...

Meest gelezen