Radio 2

Monia uit Heestert vertrekt als kapster naar het Eurovisiesongfestival: "Unieke ervaring"

Monia Vanlancker uit Heestert vertrekt zondag naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ze gaat mee als kapster en maakt er deel uit van een internationaal team van 32 kappers.

Monia Vanlancker uit Heestert, bij Zwevegem, is één van de vier Belgen die geselecteerd werd om als kapster mee te gaan naar het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ze zal er deel uitmaken van een internationale ploeg van 32 kappers en kapsters, onder leiding van de Spaanse topkapper Antonio Corral Calero. Zij moeten het kapsel verzorgen van alle artiesten.  

Hoewel haar kapsalon nog maar drie weken terug open is, heeft ze niet getwijfeld om te vertrekken. "Ik vond het vorig jaar zo'n ontgoocheling dat het niet doorging. Ik ben heel blij dat ik nu toch kan gaan", vertelt Vanlancker.

Al die verschillende nationaliteiten schrikken haar niet af. "Desnoods leg ik het uit met handen en voeten. Maar kappers zijn heel sociale mensen, we zullen elkaar wel helpen." In totaal moet Monia Vanlancker 9 shows doen: generale repetities, 2 halve finales en de grote finale op zaterdag 22 mei. "Ik kijk er geweldig naar uit", besluit ze.

Meest gelezen