Na de Waterbus vaart nu ook een Waterlimo over de Schelde: "We willen reistijd inkorten tussen Antwerpen en Temse"

Na de Waterbus vaart vanaf nu ook de Waterlimo over de Schelde. De watertaxi legt een grotere afstand af. Zo is er een rechtstreekse verbinding tussen Temse en Antwerpen. De Waterlimo vaart gemiddeld een 30-tal minuten over deze afstand. "We varen zo'n 50 kilometer per uur, zo kunnen we veel tijd winnen", zegt initiatiefnemer Philippe Ophoff aan Radio 2 Antwerpen.

Binnenkort zien we niet alleen een Waterbus over de Schelde varen, maar ook verschillende Waterlimo's. Dat zijn een soort watertaxi's die 5 keer per dag in beide richtingen zullen varen tussen Temse en Antwerpen. 

Met de Waterlimo zullen we tijd winnen, want de boten varen ongeveer 50 kilometer per uur

Initiatiefnemer Philippe Ophoff

Het vervoersmiddel is duurder dan de huidige Waterbus, maar het is ook sneller. "De watertaxi's varen ongeveer 50 kilometer per uur. Zo doen we een 30-tal minuten over de hele afstand", legt initiatiefnemer Philippe Ophoff uit. "De bedoeling is om tijd te winnen en dat punt kunnen we afvinken met de Waterlimo."

De Waterlimo is een Finse boot met een romp die volledig uit aluminium gebouwd is. Er kunnen 8 personen meevaren op de watertaxi, inclusief de schipper en een assistent-matroos. En in de toekomst zullen de boten ook verhuurd worden voor mensen met een vaarbewijs. "Maar zij moeten bij ons wel altijd een test afleggen, want de Schelde is een verraderlijke rivier door de stroming", besluit Ophoff.

Meest gelezen