Archieffoto Dennie Deroo

Ober uit Loppem stapt halve marathon op eerste werkdag na lockdown: "2 dagen later voelde ik de weerbots"

Anton Therry is ober in Loppem en schrok na zijn eerste werkdag toen hij op zijn stappenteller keek: hij bleek een halve marathon gestapt te hebben. 

De ober uit Sint-Michiels werkt in het café St Elooi in Loppem. Tijdens zijn eerste werkdag na de maandenlange lockdown bleek dat hij ongeveer 27.000 stappen had gezet, goed voor 22,5 kilometer. “De dag zelf leefde ik op adrenaline, maar 2 dagen later voelde ik de weerbots. Normaal gezien heb ik nooit zware benen, maar het was gewoon te lang geleden”, zegt Therry. Therry was er zich eerder niet van bewust dat hij telkens zoveel stapte tijdens zijn werk. “Ik heb pas onlangs zo’n horloge gekocht om dat eens te weten. Ik schrok er echt van.”

Heel vroege cocktails

De jonge ober werkt nu halftijds in de horeca, maar gaat het binnenkort voltijds doen. “Ik zie dat volledig zitten. Zelfs als het fysiek toch wat moeite vraagt. Ik hou van het sociale karakter van mijn job met zowel jonge als oudere mensen. Ik maak ook echt mensen gelukkig. Zeker de voorbije week. De klanten waren razend enthousiast. We hebben 80 plaatsen en die waren continu bezet, zelfs met het mindere weer. Sommige klanten durfden zelfs al cocktails drinken om 8 uur”, lacht Therry. 

2018 Getty Images

Meest gelezen