HANS PUT

Virtual Games als alternatief voor Special Olympics: “Iedereen zou toegang moeten hebben tot sporten”, zegt ambassadrice Tia Hellebaut 

Vandaag vinden de Virtual Games plaats, dat is de coronaversie van de Special Olympics, de Olympische Spelen voor mensen met een beperking. Deelneemster Lies Gielis uit Tessenderlo was vanmorgen te zien in de openingsceremonie van de Virtual Games. 

Lies heeft zich toegelegd op tennis, tafeltennis, basket en unified basket. In het tennis speelt ze dubbelspel met Olympisch kampioene Tia Hellebaut uit Tessenderlo. De twee trainen al jaren samen. Tia is ook ambassadrice van de Special Olympics en de Virtual Games. 

Ze genieten er alle twee van. “De deelnemers van de Special Olympics vormen een hechte groep”, weet Tia. “Ze kijken echt uit naar het jaarlijks evenement. Net zoals ik vroeger naar mijn Olympische Spelen toeleefde en trainde. Samen sporten is heel bijzonder”. Op de vraag wie van hen het beste tennist is Lies diplomatisch. “We zijn allebei het beste”, lacht ze. 

HANS PUT

 “Iedereen zou toegang moeten krijgen tot sporten. Of het nu jongens, meisjes, of mensen met een beperking zijn", zegt Tia.  Op dit moment is de instroom van meisjes in het atletiek erg groot”, zegt Hellebaut.   

We leven echt toe naar het jaarlijks evenement

Olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut

"De Olympische Spelen doen iets speciaals met ons",  vervolgt Hellebaut. "Het is magisch hoe de vier continenten samen komen en dat gevoel heb ik ook op deze Virtual Games.”

Meest gelezen