Oost-Vlaamse terrassen trekken veel volk ondanks regenweer: "Mensen willen thuis weg"

Ondanks het kwakkelende weer zitten de terrassen in Oost- Vlaanderen goed vol dit verlengde Hemelvaartweekend. "De mensen willen na al die tijd echt buiten", zegt Tim Joiris van Horeca Oost - Vlaanderen, "dus wij voorzien parasols en bieden hen coronaproof bescherming tegen de regen."

Het wisselvallige weer dit verlengde Hemelvaartweekend nodigt niet bepaald uit om naar buiten te komen,  en toch zitten de  Oost- Vlaamse terrassen goed vol.  Meer nog: veel mensen wilden zeker zijn van een plaatsje op café of restaurant, en hadden op voorhand al een plekje gereserveerd. 

"Het weer is niet goed, toch hebben we onze horeca-uitbaters aangeraden om zoveel mogelijk open te doen", zegt Tim Joiris van Horeca Oost-Vlaanderen. "Dat kan perfect wanneer ze bijvoorbeeld parasols voorzien waar de mensen onder kunnen zitten." 

Regen of niet, de mensen willen naar buiten. Ze zijn het echt beu om binnen te zitten

Tim Joiris, Horeca Oost-Vlaanderen

Lege hotels

In de Gentse hotels is het dan weer erg rustig, ze zijn nog niet voor de helft bezet. Een averechts effect van de volle terrassen, want veel mensen vrezen dat ze geen plaatsje meer gaan vinden op een terras, en vinden het dan ook niet de moeite om een overnachting te boeken. 

Een bezoek aan Gent is een totaalbeleving, en die kunnen we op dit moment niet garanderen

Rudy De Wit, Vereniging van Gentse hotels

"We krijgen wel best wat vragen of er nog last minute kan geboekt worden", zegt Rudy De Wit van de Gentse hotelvereniging. " Ze verwachten van ons dat we ook een restaurant voor hen boeken, maar daar is momenteel te weinig capaciteit voor op de terrassen, om ook daar voor iedereen een plaatsje te voorzien." 

kasto80

Meest gelezen