Radio 2

Foren nog niet toegelaten, maar in Ingelmunster kan je op afspraak naar een minikermis: “Met alle toeters en bellen”

Pas vanaf 9 juni mogen er weer kermissen georganiseerd worden, maar dat houdt een koppel uit Ingelmunster niet tegen om 2 kramen bij hen thuis te openen. Met je eigen bubbel kan je een afspraak maken voor een half uurtje kermisplezier.

Linda Van Puyvelde en haar echtgenoot uit Ingelmunster hebben 2 attracties: botsauto’s en de lambada, een soort vliegend tapijt. Toen bekend werd dat terrassen en pretparken open mochten, kregen ze al snel toelating van hun burgemeester om een minikermis aan hun eigen deur te openen.  

Met alles erop en eraan

Wie een half uur kermisplezier wil met zijn bubbel kan reserveren van 10 tot 22 uur. Je mag maximum met 10 personen zijn en kinderen onder de 12 worden niet meegerekend. Je betaalt 7 euro per persoon. Het kermiskoppel bezorgt je de volledige ervaring. “Het is met alles erop en eraan”, zegt Linda enthousiast. “Met lichtjes, veel lawaai en luide muziek. Ik kan het ook echt niet laten om dan nog wat commentaar te geven in mijn microfoon ook. Als ik ze bijvoorbeeld helemaal bovenaan zet in de Lambada doe ik alsof ik ga weglopen en zeg ik dat ik een koffie ga drinken. Ook nu zal ik dat zeker doen”, lacht ze.  

Hond met coronablues

Van Puyvelde geeft toe dat ze het vooral doet om zichzelf bezig te houden. “Vandaag heb ik nog geen afspraken. Maar ik ben continu beschikbaar. Mensen moeten maar bellen. Ik kijk echt uit naar 9 juni, hopelijk zijn de mensen ons niet vergeten.”

De rasechte foorkramer mist haar publiek en collega’s. “Wij zijn zeer sociale mensen, want wij zijn voortdurend op de baan van februari tot december. Ik heb nog nooit mijn eigen gemeente Ingelmunster van zo dichtbij gezien als nu. Ik mis echt het lawaai en de drukte. Zelfs mijn hond had de coronablues. Die is het zo gewoon dat hij onder de mensen was dat hij er ziek van geworden is. De dierenarts zei dat hij depressief was”, zegt ze nog altijd verbaasd.

“Het is een echte kermishond. Elke dag laat ik hem eerst achter een botsauto lopen en dan maakt hij altijd zijn ritje. Op sommige plaatsen herkennen ze sneller mijn hond dan ons”, lacht ze. 

Radio 2

Meest gelezen