In 1 maand tijd verandert Glabbeekse legerloods in een postrevalidatiecentrum 

Eind mei moet het klaar zijn: een gloednieuw pop-up postrevalidatiecentrum in Glabbeek. In een omgebouwde legerloods op gemeentelijk domein kunnen patiënten dan  revalideren van allerlei aandoeningen, waaronder ook COVID-19.  Op termijn komt er op het domein ook een volwaardig zorgcentrum. 

Hoewel de bouw van het complete zorgcentrum twee jaar in beslag neemt, kunnen patiënten in de tussentijd alvast terecht in het pop-up centrum. Daar kunnen ze gebruik maken van innovatieve technologieën. "Het centrum werkt onder andere met een staprobot en allerlei technologie rond valpreventie. Zo kunnen mensen hier revalideren van bijvoorbeeld hersenaandoeningen, kanker en COVID-19", zegt voorzitter Reweghs.  Na de renovatie zal er zo'n 14.000 m² aan nieuw zorgaanbod zijn in de regio. 

Oud militair domein

Het zorgcentrum is overigens niet het enige plan voor het gemeentelijk domein. Gemeente Glabbeek kocht dit oud militair domein aan in 1987, maar tot 2013 gebeurde er amper iets mee. Salvator/Curam Domi kocht toen een derde van het domein en de andere zes loodsen werden gerenoveerd. "Nadat er bijna 30 jaar niets met dit domein gebeurde zorgen wij als gemeente nu voor een hedendaagse invulling", zegt burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij). " Aan de voorzijde komt een nieuw skatepark. Een loods werd al een evenementenhal en verhuur van andere gebouwen brengt jaarlijks al 52000 euro op. In 2022 zal het gemeentelijke domein volledig gerenoveerd zijn", zegt de burgemeester.

Het plan voor het gezondheidspark in Glabbeek

Meest gelezen