Matthias Vanheerentals

Snelheidslimiet van 10 km/uur door putten en bulten in straat in Anderlecht

In de Jules Graindorlaan in Anderlecht is de maximumsnelheid verlaagd naar 10 km/uur. Reden: een wegdek vol putten en bulten. Op de heraanleg van de straat is het nog even wachten.

De staat van de Jules Graindorlaan is al jaren een probleem. “Als je hier passeert met je auto, ben je zeker dat je schade hebt”, zegt Linda Leroy die al 22 jaar in de buurt woont. De situatie is zo erg dat vervoersmaatschappij MIVB haar bussen heeft omgeleid om de straat te vermijden. Dat gebeurt al twee jaar in de ene richting, sinds enkele maanden ook in de andere. 

In afwachting van een grondige reparatie van het wegdek werd een snelheidslimiet van 10 km/uur ingevoerd. Wanneer de straat onder handen wordt genomen, is onduidelijk. De heraanleg van de straat maakt deel uit van een groter mobiliteitsplan van het Brussels Gewest.

Beluister hieronder de reportage:

Matthias Vanheerentals

Meest gelezen