Start van de week van de korte keten: voedsel van eigen bodem zit in de lift

Dit weekend start de week van de korte keten. De voordelen van voedsel uit je buurt en van eigen bodem worden in de schijnwerpers gezet. 

Vaak zijn het hoevewinkels die de producten van de korte keten aanbieden. In schapenboerderij Sint-Annahof in Lummen bijvoorbeeld worden voor de week van de korte keten hamburgers verkocht met vlees van eigen dieren. “We doen ook mee aan ‘de fietstocht van de boerderijen’ en je kan de hele zomer lang bij ons komen picknicken”, vertelt eigenares Lizzy Steegmans. 

Door de coronacrisis kopen mensen vaker voedsel van de korte keten
Lizzy Steegmans, eigenares van het Sint-Annahof in Lummen

Steeds meer mensen lijken de weg te vinden naar de korte keten. “En daar merken we een positief effect van de coronacrisis, want heel wat boeren hebben het afgelopen jaar gezien dat meer mensen hen langskwamen”, zegt Lizzy nog. 

Meest gelezen