facebook stad Diest

Tweede ontslag van personeelslid in stad Diest wegens vaccinatiefraude

In Diest is een tweede medewerker van het vaccinatiecentrum ontslagen voor vaccinatiefraude. Dat heeft het schepencollege vandaag beslist. Eerder deze week werd nog al een personeelslid ontslagen omdat die afspraken voor een versnelde vaccinatie had gemaakt voor collega's, vrienden en familieleden.

Woensdag raakte bekend dat een medewerker van het callcenter van het vaccinatiecentrum in Diest ontslagen werd. Het personeelslid had  voor collega's, vrienden en familieleden onrechtmatig een afspraak ingeboekt. Vandaag besliste het schepencollege van Diest om een tweede medewerker te ontslaan. “We hebben kennis genomen van het volledige dossier en op basis daarvan hebben we de beslissing genomen om de samenwerking met het betreffende personeelslid met onmiddellijke ingang stop te zetten”, aldus burgemeester Christophe De Graef (Open Diest). Meer details wou de burgemeester voorlopig niet kwijt.

Het is dus het tweede ontslag in een week tijd. Tegen drie andere medewerkers van het vaccinatiecentrum loopt nog een tuchtonderzoek. “Het is zeker en vast een zware week. Ook voor de betrokken personen is het zwaar als je dat te horen krijgt. We hebben uren samen gezeten met het schepencollege om die beslissing te maken, dat is een overleg waar uren over heen gaat. Dat weegt”, aldus burgemeester De Graef.

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Het journaal" van 12 mei 2021:

Videospeler inladen...

Meest gelezen