Uitbraak van corona in basisschool De Wissel in Bree: "Maandag wordt iedereen getest"

In Opitter, in Bree is er een coronauitbraak in basisschool De Wissel, schrijft Het Belang van Limburg. 16 leerlingen en een leerkracht hebben positief getest. De volledige school blijft gesloten tot en met dinsdag.

Enkele klassen gingen de afgelopen week al in quarantaine, zegt burgemeester Liesbeth Van Der Auwera (CD&V). "Het gaat om 2 klassen van het vierde leerjaar. Daar komt nu ook een klas van het eerste leerjaar bij. In een klas van het derde leerjaar is sprake van een laag risico contact."

Maandag wordt de hele school getest, het gaat om zo'n 300 leerlingen en leerkrachten. "Dat zal op school gebeuren, door een mobiel team van het UZ Antwerpen." De school blijft voorlopig dicht tot en met dinsdag.

VKB De Wissel

Meest gelezen