© Radio 2

Universiteit Hasselt gaat nauwer samenwerken met vaccintester uit Alken

Op 1 juni opent het Anima Research Center een afdeling op de Health Campus in Diepenbeek. Daardoor kan er in de toekomst nauwer samengewerkt worden tussen de universiteit van Hasselt en het testcentrum in Alken waar vaccins worden getest.

In het Anima Research Center in Alken worden op dit moment twee coronavaccins getest, het gaat om het Johnson&Johnsonvaccin en een Chinees vaccin. Het bedrijf zal vanaf volgende maand ook een afdeling hebben op de Health Campus van de universiteit, dat meldt TVL. 

Bij de universiteit van Hasselt zijn ze blij dat het centrum een afdeling in Diepenbeek opent. “Het is een bedrijf waar we trots op mogen zijn in Limburg”, vertelt professor Piet Stinissen van UHasselt. “Ze zijn nauw betrokken bij nieuwe medische ontwikkelingen. Er zijn ook heel wat mensen tewerkgesteld bij het bedrijf. We hopen dat ze kunnen meewerken aan de medische sector in onze provincie.”

Kruisbestuiving

Ook voor Anima zijn er voordelen aan de samenwerking met de universiteit. “Er kan een kruisbestuiving zijn, want zij kunnen ons zaken aanbrengen die wij kunnen onderzoeken”, zegt hoofdonderzoeker Erik Buntinx van het Anima Research Center. “En wij kunnen vragen hebben die zij zouden kunnen aanpakken. Dat is dan allemaal mogelijk.”

Meest gelezen