Mieke Depoot

Voetbal Vlaanderen investeert 60 miljoen euro om voetbal diverser te maken: “Niemand mag buitenspel staan”

De komende 4 jaar investeert Voetbal Vlaanderen, de federatie van amateurvoetbalclubs, 60 miljoen euro om de clubs diverser te maken en een ruimer publiek aan te trekken. Zo hopen ze meer vrouwen, ouderen en mensen met een beperking te motiveren om te voetballen. 

Vandaag lanceert Voetbal Vlaanderen een nieuw beleidsplan voor de komende 4 jaar. Hierin hopen ze tussen 2021 en 2024 zoveel mogelijk mensen aan het voetballen te krijgen. “Wij willen iedereen, man, vrouw, tiener, vijftigplusser, van welke geaardheid of origine dan ook laten voetballen. Met ons ambitieus beleidsplan hopen we dan ook onze sport nog diverser en inclusiever te maken”, aldus woordvoerder van Voetbal Vlaanderen, Nand De Klerck. 

Mannensport

Met het nieuwe beleidsplan wil Voetbal Vlaanderen ook andere doelpublieken aanspreken zoals vrouwen en 65-plussers. Ook hopen ze het aantal vrouwelijke trainsters met 50 procent te verhogen tegen 2024. Ex-voetbalster en voetbalmama Mieke Depoot uit Oostende is tevreden met het nieuwe beleid: "Er zijn nog steeds veel minder voetbalclubs voor vrouwen dan voor mannen. Daarnaast ervaren meisjes ook nog een hogere drempel om naar het meisjesvoetbal te gaan, terwijl zij evengoed kunnen voetballen als jongens", geeft ze mee. 

Meest gelezen