Wateroverlast in Waregem en Tongeren na wolkbreuken

Zowel in West-Vlaanderen als in Limburg heeft de felle regen wateroverlast veroorzaakt, met ondergelopen straten en kelders. De brandweer had even de handen vol. 

In Waregem kreeg de dispatching van de hulpverleningszone Fluvia de ene oproep na de andere na een fel onweer; tussen 18 uur en halfnegen waren er zo'n 20 interventies nodig. Zware stortbuien hebben flink wat wateroverlast veroorzaakt, zowel in Waregem als in deelgemeente Sint-Eloois-Vijve. De brandweer werd opgeroepen voor ondergelopen kelders en ook omdat er straten blank stonden.

Onder meer de Expressweg in Waregem stond in die mate onder water, dat het even wel een stroom leek. Bijgevolg kwam het verkeer tot stilstand. Het water is nu aan het wegtrekken. Ook een school die water had binnengekregen in een viertal klassen, riep de hulp van de brandweer in. 

Een wolkbreuk veroorzaakte in Tongeren (Limburg) dan weer voor overlast. In deelgemeenten Nerem en Vreren stonden de straten blank. Op sommige plaatsen ontstonden er ook modderstromen. Een zestal straten werd afgesloten. De brandweer is volop bezig met het verwijderen van de smurrie.   Ook de Tongerse deelgemeenten Rutten en Diets-Heur kregen af te rekenen met wateroverlast.

Meest gelezen