Foto: Belga

Weer of geen weer, Antwerpse terrassen trekken veel enthousiaste klanten: "Een extra laagje kleren om toch op een terras te kunnen zitten"

De terrassen van cafés en restaurants trekken veel klanten sinds ze vorige zaterdag weer opengingen. Zelfs regenbuien tussendoor schrikten de mensen niet af. "Velen nemen de regen er graag bij om toch maar terug op een terras te kunnen zitten", zegt Paul Snoeys van Horeca Antwerpen. 

Sinds veel cafés en restaurants weer open zijn, reppen enthousiaste klanten zich al een hele week terug naar hun favoriete terras. Het wisselvallige weer houdt hen daarin niet tegen. "Het was bij momenten zelfs een overrompeling", vertelt Paul Snoeys van Horeca Antwerpen aan Radio 2 Antwerpen.

De klanten hadden zelfs een extra laagje kleren aan om toch op een terras te kunnen zitten

Hoewel het voor horeca-uitbaters een uitdaging is om reservaties en personeelsplanningen te organiseren, genieten ze wel van de tevreden klanten. Veel uitbaters hebben zelfs voor duizenden euro's investeringen gedaan om mensen toch comfortabel op een terras te laten zitten. Zo installeerden ze bijvoorbeeld warmtebranders en overkappingen tegen de regen en de kou. 

"En de klanten waren ook op het weer voorzien. Ze hadden zelfs een extra laagje kleren aan om toch op een terras te kunnen zitten", zegt Snoeys.

Uitkijken naar heropening binnenruimten

"Het is moeilijk werken, maar iedereen is flexibel en tevreden dat de terrassen weer open mogen", gaat Snoeys verder. "Nu is het nog uitkijken naar de opening van de binnenruimten. En voorlopig nemen we deze periode erbij en genieten we van de mooie momenten."

Meest gelezen