Bij La Boum 2 kwam het tot zware onlusten.

Collectief achter La Boum Test gooit handdoek in de ring wegens "te veel haat en onbegrip"

Het collectief L'abîme, dat begin mei in het Ter Kamerenbos zonder toelating het evenement La Boum 2 organiseerde, ziet naar eigen zeggen af van de organisatie van La Boum Test. Dat zogenoemde testevenement zou normaal gezien vandaag opnieuw in het Ter Kamerenbos plaatsvinden. 

"We geven op... we gooien de handdoek in de ring ten aanzien van zo veel onbegrip en haat na alles wat we voor de zaak hebben opgeofferd. (...) Het is gedaan met L'ABÎME, lang leve LA BOUM", schrijft het collectief op Facebook.

Nadat zowel het nep-festival La Boum (1 april) en La Boum 2 (1 mei), evenementen om te protesteren tegen de geldende coronamaatregelen, waren geëindigd in urenlange confrontaties met de politie, kondigde L'abîme wat later het testevenement La Boum Test aan.

De organisatie achter het evenement diende een aanvraag in voor een toelating, maar kreeg nul op het rekest van de stad Brussel en de Brusselse politie. "Het evenement voldoet niet aan de voorwaarden", klonk het daar. 

Meest gelezen