Videospeler inladen...

Politie maakt einde aan gijzeling van meer dan 10 uur in Sint-Joost-ten-Node: verdachte geen onbekende voor gerecht

Het Brusselse parket heeft informatie verschaft over de gijzeling gisteren in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. De gijzeling duurde tien uur. Het ging om een man van 25 die een tienermeisje vasthield in een woning. 

De politie kreeg gisteren rond de middag telefoon over een gijzeling in de Dwarsstraat. "Het betrof een gijzeling in de familiale sfeer", zegt Audrey Deraymaeker van de lokale politiezone Brussel Noord. 

"Rond 22.15 uur is de politie erin geslaagd de woning binnen te komen. De interventie verliep vlot en leidde tot de arrestatie van de dader. De man was gewapend, maar niet met een vuurwapen."

Bij de politieactie kon ook het slachtoffer worden bevrijd. Het meisje van 17 raakte lichtgewond tijdens de gijzeling. De verdachte is geen onbekende voor het gerecht. Hij wordt vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter die beslist wat er verder moet gebeuren.

Meest gelezen