Belga Image

Basisscholen Wellen zeker dicht tot woensdag, alle leerlingen en leerkrachten maandag getest

Leerlingen, leerkrachten en het personeel van de 3 basisscholen in Wellen worden morgen getest op het coronavirus. Vorige week bleken al enkele mensen besmet te zijn in een school in Wellen, toen zijn er al maatregelen  genomen. 

De maatregelen die de crisiscel in Wellen vorige week heeft genomen, waren blijkbaar niet voldoende. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het gemeentebestuur nu collectief testen uitvoeren. “De scholen gaan maandag en dinsdag dicht, ook de opvang gaat dicht”, vertelt burgemeester Els Robeyns (Vooruit). “Vanuit het Universitair Ziekenhuis van Leuven komt er een speciaal testteam naar de sporthal in Wellen. We zijn nu bezig alle ouders te verwittigen en hun kinderen uit te nodigen.”

Je ziet niets aan kinderen die besmet zijn, dus het risico op verspreiding is zeer groot

Burgemeester Els Robeyns

Naast de preventieve maatregelen die genomen zijn vorige week na besmettingen in één van de basisscholen, waren er nog andere factoren om de collectieve test te laten uitvoeren. Burgemeester Robeyns: “Het is duidelijk dat die besmettingen wijdverspreid zijn. Er is de vrees voor een aantal risicocontacten in buitenschoolse activiteiten. En daarnaast zien we dat de kinderen die positief testen, geen symptomen hebben. Je ziet daar niets aan, dus het risico op verspreiding is heel groot. Vandaar dat we beslist hebben om deze maatregel te nemen.”

Dinsdagnamiddag komt de crisiscel in Wellen opnieuw samen om te beslissen over een eventuele heropening van de 3 basisscholen en de kinderopvang.

Meest gelezen