Foto: Steven van der Veken

Brand in leegstaande loods in Herentals blijkt een uit de hand gelopen kwajongensstreek

De brand van afgelopen zaterdag in een leegstaande loods aan de Spekmolenstraat in Herentals, blijkt een uit de hand gelopen kwajongensstreek te zijn.  Zes 14-jarigen hadden er een kampvuur gemaakt, toen ze de controle over het vuur verloren, belden ze zelf de brandweer maar vluchtten ze weg. Ze zijn zichzelf gaan aangeven bij de politie en die heeft hen na verhoor laten gaan.

De vlammen sloegen afgelopen zaterdag uit het dak van een leegstaande loods aan de Spekmolenstraat in Herentals. De rookpluimen waren tot wel 15 kilometer ver te zien. De brandweer was urenlang in de weer om de brand te blussen. Blijkt nu dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek ging. Zes 14-jarigen zijn ondervraagd door de politie; ze waren zichzelf zondagochtend gaan aangeven. 

Zaterdag hadden ze een kampvuur gemaakt en toen ze dat niet meer onder controle kregen, zetten ze het op een lopen. Ze belden wel zelf de brandweer.  Getuigen hadden die zaterdag verschillende jongeren zien weglopen. Omdat ze berouw toonden, niet bekend waren bij de politie mochten ze in opdracht van het parket na verhoor beschikken.

Meest gelezen