Kinderverzorgers voeren actie: "Wij zorgen voor hen... wie zorgt er voor ons?"

Op 14 locaties in Vlaanderen en Brussel verzamelen kinderverzorgers vandaag om meer respect en een betere verloning te vragen. "Wij doen meer dan pampers verversen", zegt organisator Skye Bertieaux. De sector is tijdens de coronacrisis te vaak vergeten, vinden de kinderverzorgers. Zij zingen daarom het lied "What about us" van P!nk.

De actievoerders zongen het protestlied om 5 over 12 "omdat we al jaren het gevoel hebben dat we niet gehoord worden door het beleid", legt Bertieaux uit. In heel Vlaanderen en in Brussel komen groepen van een 50-tal demonstranten samen. Het Martelaarsplein in Brussel wordt in twee gedeeld, waardoor een 90-tal personen onder de huidige coronamaatregelen kan deelnemen aan de actie.

In "Het journaal" werd aandacht besteed aan deze actie. BEKIJK hieronder de reportage, de tekst loopt daarna verder.

Videospeler inladen...

De actievoerders vragen in eerste instantie dat verzorgers voor minder kinderen moeten zorgen. Momenteel is de verhouding één begeleider per 9 baby's of peuters, een onevenwichtige verantwoordelijkheid, klinkt het. Maar ook pleiten de actievoerders voor een algehele verbetering van het statuut en een aantrekkelijker loon. 

BEKIJK hier een getuigenis over de uitdagingen van kinderverzorgers in het Eén-programma "De zevende dag": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen