Brussel Mobiliteit

Sainctelettebrug in Brussel vanaf 17 mei grotendeels heropend

Vanaf maandag 17 mei wordt de Sainctelettebrug in Brussel  gedeeltelijk heropend. De brug raakte op vrijdag 7 mei zwaar beschadigd door een brand en moest richting Koekelberg afgesloten worden voor het verkeer. Vanaf maandag 17 mei gaan richting Koekelberg twee rijstroken opnieuw open.

Op vrijdag 7 mei woedde een brand in de elektriciteitskabels, die in een kabelgoot onder de noordelijke Sainctelettebrug liggen. Na grondig onderzoek is het linkerdeel van de brug veilig verklaard. Het rechterdeel is er erger aan toe en blijft voor onbepaalde tijd gesloten. 

"We stellen op 17 mei twee rijstroken opnieuw open", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Eén rijstrook dient voor het autoverkeer, de andere voor fietsers, bussen en taxi's. De voetgangers kunnen over een aparte strook van anderhalve meter het kanaal oversteken."

Het vuur heeft temperaturen van meer dan 1.000 graden bereikt en de structuur met gewapend beton is zwaar beschadigd
Inge Paemen, woordvoerder Brussel Mobiliteit

De rechterkant van de brug, waarover de trambedding loopt, blijft voor onbepaalde tijd gesloten. "Het is onder deze strook dat de brand heeft gewoed. Het vuur heeft er temperaturen van meer dan 1.000 graden bereikt en de structuur met gewapend beton is er zwaar beschadigd", verduidelijkt Paemen. "Op basis van bijkomend onderzoek zullen we moeten beslissen welke ingrepen daar nodig zijn, maar het is nu al duidelijk dat deze herstelling ingrijpend zal zijn", aldus nog Paemen. 

De gedeeltelijke sluiting van de brug heeft grote gevolgen voor het tramverkeer op lijn 51. Vanaf maandag 17 mei wordt tramlijn 51 in twee gesplitst met één verbinding tussen Van Haelen en IJzer en de andere die Belgica met Stadion verbindt. 

Meest gelezen