Sus Vissers

Schepen in Wuustwezel doet oproep aan bloembakvandalen: "Ik nodig jullie uit om dagje mee te lopen met groendienst"

Afgelopen weekend hebben vandalen een spoor van vernieling getrokken door de gemeente Loenhout bij Wuustwezel. Verkeersborden werden afgerukt, zware bloembakken omver gekieperd. De schepen vermoedt dat het te maken heeft met de heropening van de horeca, al wil hij niemand met de vinger wijzen. Op zijn Facebookpagina nodigt hij de vandalen uit om "als straf" eens een dagje mee te lopen met de groendienst van de gemeente "om te zien hoeveel werk erin kruipt om alles zo mooi te krijgen".

Toen schepen voor leefmilieu Sus Vissers (CD&V) in Wuustwezel, vanochtend naar zijn schoonmoeder reed, schrok hij zich een hoedje. Aan de Hoogstraatseweg in deelgemeente Loenhout waren een 5-tal zware bloembakken van hun statief getild en omgekieperd. "Zo'n bloembak weegt minstens 100 kilogram. Ook werden verschillende verkeersborden omgerukt. De horeca is weer open, mensen worden wat sneller dronken, misschien speelt hier wat overmoed. Een erg spijtige zaak", zegt hij. De schepen was zo verbouwereerd dat hij dit op Facebook postte: (zie foto onder, lees verder onder foto)

Sus Vissers

"Elke dag zijn er mensen in onze gemeente hard aan het werk bij de groendienst, heb daar dan respect voor. Wij pleiten voor meer bloemen, meer groen in het dorp en dan is het spijtig om te zien dat er mensen zijn die daar geen respect voor hebben", aldus nog Vissers. 

Mensen willen meer groen in de gemeente en dan is het spijtig dat sommigen daar geen respect voor hebben

Schepen voor leefmilieu in Wuustwezel, Sus Vissers (CD&V)

Er hangen geen camera's in de Hoogstraatseweg in Loenhout, Wuustwezel. "We zullen morgen de camera's van een nabijgelegen bedrijf bekijken. Het is niet meteen de bedoeling om de daders te straffen maar ik wil eerder met hen in gesprek gaan. Ik wil hen "als straf" uitnodigen om een dagje mee te lopen met de groendienst van de gemeente, zodat ze beseffen hoe hard er gewerkt wordt om onze gemeente zo mooi groen te maken". 

Sus Vissers
Sus Vissers

Meest gelezen