foto: Pexels

Topweekend voor Limburgs toerisme: “We zaten helemaal vol sinds woensdag"

In het verlengde hemelvaartsweekend deden de uibaters van logies in de provincie goede zaken. Zowat 84% van de bedden waren volzet sinds woensdag, in sommige B&B's was er zelfs geen bed meer vrij.

Limburg zit in de lift als vakantiebestemming en dat heeft veel te maken met de natuur waar je kan fietsen en wandelen. Wel merken de uitbaters van hotels, B&B's en vakantieverblijven dat de boekingen steeds later binnenkomen. 

Dat is ook het geval in het Hof van Stayen in Sint-Truiden dat 102 kamers heeft. Manager Natali Groven: “Er zijn dit seizoen inderdaad veel lastminuteboekingen. Wij denken dat dat ligt aan het feit dat mensen zeker willen zijn dat als ze een reis boeken, ze die ook kunnen uitvoeren. Ze wachten het weer wat af en kijken naar de geldende coronamaatregelen. Ook dit verlengde weekend hebben we gemerkt dat er laat geboekt wordt vooraleer mensen beslissen een fijn reisje te maken.”

Mensen genieten meer van het wandelen en fietsen in de natuur, dat kan perfect in Limburg

Door corona zijn mensen meer beginnen wandelen en fietsen en daar kan ook Limburg van profiteren. “Ik heb de indruk dat het toerisme in Limburg dit seizoen in de lift zit omdat de mensen toch meer genieten van het wandelen en fietsen in de natuur, en dat kan perfect in onze provincie”, vertelt Natali Groven. 

Veel logies geven aan dat ze het deze maand beter doen dan andere jaren. Limburg is een goed alternatief voor de Ardennen en voor de Belgische kust. “Uiteindelijk hebben we een schitterende provincie en we hebben minstens evenveel te bieden als de andere klassieke vakantiebestemmingen in België”, aldus de manager van het Hof van Stayen.

© Radio 2

Meest gelezen