Radio 2

2 scholen in Zwevegem sluiten hun deuren na coronabesmettingen

De Kouterschool in Zwevegem sluit deze week de deuren door coronabesmettingen bij het personeel. In deelgemeente Zwevegem-Knokke is ook de peuter- en kleuterafdeling van de gemeenteschool gesloten.

Vorige week gingen al enkele klassen van de Kouterschool in Zwevegem en de kleuterafdeling in Zwevegem-Knokke in quarantaine. Maar omdat er afgelopen weekend nog meer personeelsleden positief testten, heeft de directie beslist om de scholen toch volledig te sluiten. "In de Kouterschool  moet al het personeel getest worden en gaan ze in quarantaine", zegt onderwijsschepen Isabelle Degezelle (CD&V). 

Ook vrienden en familie die in nauw contact kwamen met de leerlingen moeten volgens schepen Degezelle getest worden. "CLB is die contacten aan het opvolgen."

Geen noodopvang

Omdat het personeel van de scholen in quarantaine moeten, is er geen mogeiljkheid om noodopvang te voorzien voor leerlingen. De scholen zullen normaal terug openen op dinsdag 25 mei. In de Vrije Basisschool in Moen, die vorige week de deuren moest sluiten, is de toestand genormaliseerd en kunnen de lessen opnieuw gewoon doorgaan.

Meest gelezen