AZ Alma

AZ Alma in Eeklo installeert woonkamer voor medewerkers: "Voor wanneer ze nood hebben aan een babbel"

In het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo is een ruimte gecreëerd waar medewerkers terecht kunnen die tot rust willen komen. Vooral in coronatijden hebben de medewerkers vaak nood om even op adem te komen, zegt directeur Annabel Verhaegen. "We hadden al een ondersteunend team, maar medewerkers willen soms ook onderling even praten over hun ervaringen. Dat kan in zo’n woonkamer."

In het ziekenhuis AZ Alma in Eeklo is een ruimte geïnstalleerd voor alle 1.000 medewerkers die even willen onthaasten, als ze daar behoefte aan hebben. Dat is volgens directeur Annabel Verhaegen zeker het geval. "Vooral in deze coronatijden hebben de medewerkers wel nood om even op adem te komen en een babbel te doen, dus daar zetten we dan ook op in."

Onderling ervaringen uitwisselen

In het ziekenhuis was al een ondersteunend team aanwezig, waar medewerkers terecht kunnen om te praten over hun bezorgdheden. Maar een woonkamer is zeker een nuttige extra aanvulling, vindt de directrice. "We merken dat onze medewerkers ook nood hebben om onderling ervaringen te delen. Zo kunnen ze even terugblikken op wat er is gebeurd, halen ze daar ook energie uit voor wat er nog allemaal op hen afkomt."

Met het initiatief wil AZ Alma ook de waarden van het ziekenhuis nog eens onderstrepen. "Het zit in onze baseline: "Zorg met een hart". Dat geldt niet alleen voor onze patiënten, maar ook voor onze medewerkers. Op deze manier hebben we dat nu ook heel concreet gedaan."

kasto80

Meest gelezen