De Vlaamse Waterweg nv

Brug over Albertkanaal in  Massenhoven zes weken afgesloten: wordt vervangen door nieuwe en hogere

In Massenhoven is de brug over het Albertkanaal zes weken lang afgesloten voor het verkeer, ook voor fietsers en voetgangers. Er ligt een nieuwe brug klaar om de huidige te vervangen. Ook de jaagpaden onder de brug zijn afgesloten.

"Een tijd geleden hebben we al een nieuwe brug geplaatst op een tijdelijke locatie", zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. "Nu moet die nog naar haar definitieve plaats. Ze moet ook nog ongeveer twee meter verhoogd worden, tot ruim negen meter zoals alle andere bruggen op het Albertkanaal." Het effectief verplaatsen is gepland op 7 juni.

Om die werken te kunnen uitvoeren, is de Liersebaan ter hoogte van de brug nu zes weken lang afgesloten. Verkeer kan omrijden via de brug in Viersel. De op-en afritten naar de E313 in Massenhoven blijven wel open voor het verkeer, maar zijn enkel bereikbaar vanuit Lier. De jaagpaden langs het kanaal zijn ook afgesloten ter hoogte van de brug in Massenhoven. 

Meer informatie over de werken en de omleidingen vind je op de website van de Vlaamse Waterweg.

De Vlaamse Waterweg nv

Meest gelezen