Buurtbewoners Zele vrezen sluipverkeer door nieuw industriepark, gemeente roept mensen op: "Neem de fiets"

Zele vreest voor extra sluipverkeer in de gemeente, want door de komst van een nieuw magazijn van chocoladebedrijf Callebaut, in het Lokerse Industriepark E17/4, lijkt de situatie er alleen maar erger te worden.  De gemeente vraagt de inwoners om na te denken om op een andere manier naar het werk te gaan. "Denk twee keer na vooraleer je de auto neemt", zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

Het is een oud zeer in de gemeente Zele, maar volgende maand start het nieuwe magazijn van chocoladebedrijf Callebaut op in het Lokerse industriepark E17/4,  en in de gemeente vrezen de bewoners extra sluipverkeer. "De bijkomende vrachtwagens in het industriepark maken ons zeker bezorgd. We blijven de situatie monitoren en we zoeken eventueel ook naar oplossingen", zegt burgemeester Hans Knop (CD&V).

Alternatieve vervoersmiddelen

De gemeente heeft ondertussen al enkele maatregelen genomen aan de wegen om sluipverkeer tegen te gaan. Volgens burgemeester Knop is dat al een stap in de goede richting. "Het blijft natuurlijk een en-en-verhaal. Door de keuze die we maken met de aanpassing van weginrichting, werken we al op dat sluipverkeer. Uiteindelijk wordt die weg dan ook comfortabel om te kiezen voor de fiets."

Ondertussen vraagt de burgemeester ook, aan de mensen die niet ver van hun werk wonen, om na te denken of de auto wel het ideale vervoersmiddel is. "Wij willen echt dat mensen twee keer nadenken voor ze die auto kiezen. Als ze geen tientallen kilometers moeten rijden om zich naar hun werk te begeven, dat ze dan in eerste instantie voor een alternatief kiezen. In heel veel gevallen ben je op die manier zelfs sneller dan met de auto."

 

kasto80

Meest gelezen