Buurtideeën voor ontwijde Sint-Janskerk - de Peperbus - in Borgerhout: "Van bibliotheek tot klimmuur"

De Sint-Janskerk in Borgerhout, beter bekend als de Peperbus, moet een bestemming krijgen waar de buurt wat aan heeft. Dat is het resultaat van een bevraging door militanten van de plaatselijke PVDA. De ontwijde kerk staat intussen drie jaar leeg. Het was de bedoeling dat ondernemersorganisatie UNIZO er haar regionale hoofdzetel van zou maken maar dat project is intussen afgevoerd.
 

De linkse partij PVDA trok rond in de buurt en ging luisteren naar ideeën van de bewoners. Dat leverde meer dan 300 suggesties op. "We hebben heel uiteenlopende voorstellen gekregen, van een bibliotheek tot een klimmuur. Ook stilteruimtes of een plek om te spelen, zaten bij de voorstellen", zegt Jos D'Haese, fractieleider in het district Borgerhout. 

De stad was van plan om kantoren van UNIZO onder te brengen in de oude kerk maar de PVDA zal haar nu deze suggesties voorleggen. "Ze zouden een meerwaarde voor de buurt zijn", besluit D'Haese.

Meest gelezen